Po miesiącach starań w Szczecinku przy ul. Rzemieślniczej powstaje Jadłodzielnia. Jest to miejsce, w którym można zostawić zbywające nam jedzenie i pomoc drugiemu człowiekowi. Do Jadłodzielni można przynosić te produkty, które jeszcze nie przekroczyły terminu przydatności do spożycia, które są zapakowane lub są w pojemnikach, a także sery, jogurty, twarogi. Nie należy przynosić surowego mięsa, produktów z niepasteryzowanego mleka, otwartych puszek, czy słoików, a także produktów które mają oznaki popsucia. Więcej na ten temat w dalszej części programu.
Reklama
Po miesiącach starań w Szczecinku przy ul. Rzemieślniczej powstaje Jadłodzielnia. Jest to miejsce, w którym można zostawić zbywające nam jedzenie i pomoc drugiemu człowiekowi. Do Jadłodzielni można przynosić te produkty, które jeszcze nie przekroczyły terminu przydatności do spożycia, które są zapakowane lub są w pojemnikach, a także sery, jogurty, twarogi. Nie należy przynosić surowego mięsa, produktów z niepasteryzowanego mleka, otwartych puszek, czy słoików, a także produktów które mają oznaki popsucia. Więcej na ten temat w dalszej części programu.
Reklama
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze