Celem festiwalu jest promowanie idei slow foodu, czyli jedzenia przygotowanego ze świeżych, starannie dobranych produktów, „na oczach” klienta. Slow food to również kultura celebrowania posiłków, jedzenia bez pośpiechu. Festiwal Smaków Food Trucków odbywa się w wielu miastach Polski, a w tym roku po raz pierwszy zawita do Szczecinka. Food trucki, które przyjadą na festiwal z całej Polski, wyróżnia jakość, staranność przygotowywania potraw, świeże składniki, autorskie dodatki, a przede wszystkim pasja i oryginalny pomysł na menu. Dania przyrządzane są na miejscu, a goście mogą obserwować cały proces przygotowywania. Wkrótce pierwsze informacje o mobilnych restauracjach, które wezmą udział w rozpoczęciu sezonu food truckowego w Szczecinku.
Reklama
Festiwal smaków
Food trucki z całej Polski, dania kuchni z różnych stron świata oraz atrakcje dodatkowe już w sobotę i niedzielę na placu przy Muszli koncertowej. Festiwal Smaków Food Trucków zaprasza na smaczne powitanie wiosny. Organizatorzy zaprosili ponad 20 food trucków z daniami inspirowanymi kuchnią i kulturą wielu krajów świata.
- 11.04.2018 13:55 (aktualizacja 17.08.2023 15:58)
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze